Microsoft vraagt ​​naar verluidt AI Chatbot -rivalen om te stoppen met het gebruik van de zoekgegevens van Bing

ai chatbot rivalen

Microsoft houdt Bing’s zoekindex exclusief voor eigen chatbot

Microsoft wil niet dat zijn concurrenten Bing’s zoekindex gebruiken om hun AI-chatbots aan te drijven. Volgens een rapport van Bloomberg heeft het bedrijf twee Bing-aangedreven zoekmachines verteld dat het hun volledige toegang tot Microsoft’s zoekgegevens zal beperken als ze het blijven gebruiken met hun AI-tools.

Terwijl DuckDuckGo bijvoorbeeld een combinatie van Bing en zijn eigen webcrawlers gebruikt om zoekresultaten te leveren, halen You.com en Neeva ook een deel van hun resultaten uit Bing om wat tijd en middelen te besparen die gepaard gaan met het crawlen van het hele web.

Microsoft trekt echter kennelijk de grens bij het gebruik van Bing’s zoekindex als voer voor AI-chatbots. Bronnen vertellen Bloomberg dat Microsoft van mening is dat het gebruik van Bing’s gegevens op deze manier een schending van het contract is en dat het ervoor kan kiezen om zijn overeenkomsten met de zoekmachines die van deze informatie misbruik maken, te beëindigen.

“We hebben contact gehad met partners die niet aan de regels voldoen terwijl we onze voorwaarden consequent over de hele linie handhaven”, zegt Microsoft tegen Bloomberg. “We zullen blijven samenwerken met hen en alle informatie verstrekken die nodig is om een weg voorwaarts te vinden.” Het is onduidelijk of Microsoft actie heeft ondernomen tegen zoekmachines en het bedrijf heeft niet onmiddellijk gereageerd op de verzoek om commentaar van The Verge.

Met meer bedrijven zoals Google die hun eigen versies van OpenAI’s ChatGPT-chatbot introduceren, wil Microsoft waarschijnlijk zijn eigen zoekgegevens exclusief maken voor Bing’s chatbot. Het gereedschap wordt al aangedreven door OpenAI’s GPT-4, de nieuwste en krachtigste versie van het taalmodel van het bedrijf en is in staat om verschillende vragen te beantwoorden, samenvattingen te maken, code te genereren, social media posts te schrijven en meer.

Conclusie:
Microsoft beperkt de toegang tot Bing’s zoekindex voor concurrenten die het gebruiken om hun AI-chatbots aan te drijven. Het bedrijf gelooft dat dit een schending is van het contract, en het kan ervoor kiezen om de overeenkomsten met zoekmachinepartners te beëindigen. Als gevolg hiervan wil Microsoft Bing’s zoekgegevens exclusief maken voor hun eigen chatbot. Andere bedrijven, zoals Google, lanceren ook hun eigen versies van AI-chatbots en gebruiken automatisering om online efficiënter te worden.

ChatGPT nog beter gebruiken? Probeer mijn gids!


,

Meer blog berichten