Google Photos rolt nieuwe Memories functie uit en voegt generatieve AI-titel functies toe

Google photos AI toepassing

Google heeft onlangs een nieuwe feature toegevoegd aan zijn Photos app. De nieuwe Memoriestoets biedt gebruikers een speciale plek voor auto-gegenereerde collecties van afbeeldingen. Daarnaast zijn er nieuwe AI-titel functies toegevoegd die gebruikers kunnen helpen bij het benoemen van fotocollecties. Standaard titels zijn vaak locatie-gebaseerde namen met behulp van de GPS-metadata van de afbeeldingen, maar de nieuwe AI-titels voegen samenvattingen van presentaties in de stijl van Instagram Stories toe, met nog meer plezier en details.

Generatieve AI-titel functies

De nieuwe generatieve AI-titel functies zijn een belangrijke toevoeging aan de Photos app. Wanneer je naar een fotocollectie kijkt, kun je nu een “help me title” knop selecteren die gebruik maakt van generatieve AI om een naam te verzinnen op basis van de inhoud van de afbeeldingen. Als de eerste output niet is wat je zoekt, kun je een “hint” toevoegen, waarmee je de bot aanstuurt om de titel in de gewenste richting te sturen.

Memories tab

De auto-gegenereerde collecties die Google al jarenlang maakt, zijn ook een belangrijk onderdeel van de Photos app. Deze collecties worden nu nog prominenter in de app getoond door de nieuwe Memories tab, die onderaan de app te vinden is. Later zal Google ook video-exportopties toevoegen aan Memories, zodat deze gemakkelijk gedeeld kunnen worden via berichtgeving en sociale media platforms.

Wereldwijde uitrol

Het nieuwe Memories tab is vanaf nu beschikbaar in de Verenigde Staten en zal wereldwijd “in de komende maanden” beschikbaar zijn. Apple’s Photos app biedt al langer de mogelijkheid om gegenereerde “For You” en aangepaste diavoorstellingen als video’s te exporteren om te delen. Het is goed om te zien dat Google deze feature nu ook aan zijn Photos app toevoegt.

Conclusie

Google Photos heeft met de nieuwe Memoriestoets en generatieve AI-titel functies een belangrijke update gekregen. Het is nu nog gemakkelijker om mooie fotocollecties te creëren en deze op een leuke manier te benoemen. De nieuwe Memories tab maakt het ook gemakkelijker om toegang te krijgen tot deze collecties. We kijken uit naar de uitrol van deze nieuwe feature wereldwijd en naar de toevoeging van video-exportopties in de toekomst. Met deze update blijft Google Photos een van de beste foto-apps op de markt.

ChatGPT nog beter gebruiken? Probeer mijn gids!


,

Meer blog berichten