Chatgpt’s History Bug heeft mogelijk ook betalingsinformatie blootgesteld, zegt OpenAI

Chatgpt history bug

De wereld van technologie staat nooit stil, en soms komen er nieuwsberichten naar buiten die de aandacht trekken. Zo ook deze week, toen bekend werd dat de History Bug van Chatgpt mogelijk betalingsinformatie heeft blootgesteld. Dit bericht kwam naar buiten via OpenAI, de organisatie achter Chatgpt.

Maar wat is Chatgpt eigenlijk? En wat is de History Bug? En hoe zit het met die betalingsinformatie? In deze blogpost duiken we in deze vragen en meer.

Chatgpt: een chatbot met kunstmatige intelligentie

Chatgpt is een chatbot die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Het is ontworpen om menselijke gesprekken na te bootsen en als een virtuele assistent te fungeren. Het kan antwoord geven op vragen, taken uitvoeren en zelfs grappige opmerkingen maken. Het is ontwikkeld door OpenAI, een onderzoeksorganisatie die synthetische intelligentie onderzoekt en toepast om de wereld te verbeteren.

De History Bug: hoe het werkt

De History Bug van Chatgpt is een functie die is ontworpen om gebruikers te helpen bij het bekijken van hun eerdere conversaties. Op deze manier kunnen ze zien wat ze eerder hebben besproken en hoe de chatbot heeft gereageerd.

De bug werd ontdekt toen sommige gebruikers aangaven dat ze geen toegang hadden tot hun eerdere conversaties. Bij nadere inspectie bleek dat de History Bug de oorzaak was. Het bleek dat de functie ervoor zorgde dat sommige gesprekken werden opgeslagen op een onbeveiligde server, waardoor ze toegankelijk waren voor onbevoegden.

De betalingsinformatie: wat we weten

OpenAI heeft aangegeven dat de History Bug mogelijk ook betalingsinformatie heeft blootgesteld. Dit kwam naar voren in een e-mail die is gestuurd naar gebruikers die hebben betaald voor de diensten van Chatgpt.

Het is niet bekend hoeveel betalingsinformatie er precies is blootgesteld of wie hier allemaal toegang toe heeft gehad. OpenAI heeft aangegeven dat ze momenteel onderzoek doen naar dit incident en dat ze de betrokken gebruikers op de hoogte zullen stellen zodra er meer informatie beschikbaar is.

Wat te doen als je gebruikmaakt van Chatgpt

Als je gebruikmaakt van Chatgpt en je hebt betalingsinformatie opgeslagen, dan is het belangrijk om extra alert te zijn. Het is aan te raden om je bankrekening regelmatig te controleren op verdachte activiteiten. Daarnaast is het verstandig om je wachtwoord te wijzigen en eventuele tweestapsverificatie in te schakelen.

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het onderzoek dat OpenAI momenteel uitvoert. Als er meer informatie beschikbaar is, zullen ze dit naar buiten brengen en je op de hoogte stellen als jij een van de betrokken gebruikers bent.

Conclusie

Ongeacht hoe technologisch geavanceerd we ook worden, er blijft altijd ruimte voor menselijke fouten en kwetsbaarheden. De History Bug van Chatgpt is daar een voorbeeld van. Het is niet alleen een herinnering aan het belang van beveiliging, maar het onderstreept ook het belang van open communicatie en samenwerking tussen bedrijven en hun gebruikers. Hopelijk zullen we in de toekomst meer samenwerking zien om onze digitale voetafdrukken te beschermen.

ChatGPT nog beter gebruiken? Probeer mijn gids!


, , ,

Meer blog berichten