Bouw je website met AI: De revolutie van website creatie

website bouwen met AI

In de afgelopen maanden heeft generatieve AI een prominente rol ingenomen in bijna alles wat we doen, en de populariteit ervan groeit snel. Als webontwikkelaar kun je profiteren van een breed scala aan toepassingen die beschikbaar zijn met generatieve AI. Of je nu je eerste website bouwt en hulp nodig hebt bij het schrijven van de inhoud, of je 20e website voor een klant bouwt en het ontwerp en je workflow wilt verbeteren door AI te gebruiken om aangepaste code te creëren of te verbeteren, het integreren van AI zal de manier waarop webontwikkelaars websites bouwen revolutioneren.

Website bouwen met AI: Elementor leidt de weg

Elementor, als de toonaangevende websitebouwer voor WordPress, is de eerste die een native AI-integratie toevoegt. De eerste fase van Elementor AI stelt je in staat om tekst en aangepaste code (HTML, aangepaste code en aangepaste CSS) te genereren en te verbeteren. We werken ook al aan de volgende fasen, die een AI-gebaseerde afbeeldingsoplossing zullen bevatten, samen met andere mogelijkheden die de manier waarop je websites bouwt verder zullen transformeren.

Met de schrijver van Elementor AI kun je originele, hoogwaardige tekst creëren, bestaande inhoud verbeteren, de toon van je website onmiddellijk aanpassen en deze vertalen naar 29 verschillende talen. Met de Code Assistant kun je direct HTML-scripts genereren om overal op je website in te sluiten. Bovendien kun je, bij gebruik van Elementor Pro, aangepaste CSS genereren om het ontwerp van je website te verbeteren en aangepaste code om de prestaties van je website te meten, zonder zelf een enkele regel code te hoeven schrijven.

Waarom Elementor AI gebruiken in plaats van een externe AI-tool?

Omdat Elementor AI specifiek is afgestemd op Elementor, biedt het een aantal voordelen die het gebruik van externe generatieve AI-tools overtreffen. Deze omvatten gemak, relevante suggesties en context. Elementor AI is specifiek gebouwd voor Elementor, wat betekent dat de resultaten al context bevatten met betrekking tot het element waaraan je werkt.

De toepassing van AI binnen Elementor – Fase 1

In de eerste fase wordt een AI-generator toegevoegd in de volgende ruimtes: inhoudsgebied, aangepaste HTML, aangepaste CSS [alleen beschikbaar voor PRO-abonnementen] en aangepaste code [alleen beschikbaar voor PRO-abonnementen].

Gebruikscases: Website met ChatGPT bouwen

Verhoog productiviteit en efficiëntie

Elementor AI is native geïntegreerd in Elementor, op veel gebieden waar generatieve AI je creatieproces kan verbeteren. Dit betekent dat je je workflow kunt verbeteren door naadloos Elementor AI te gebruiken waar je het nodig hebt, in plaats van heen en weer te moeten schakelen tussen verschillende tabbladen entools tijdens het bouwen van je website.

Creëer direct originele tekst

Creëer de originele inhoud van je website direct met Elementor AI. Het inhoudsgebied van elke widget is verrijkt met de nieuwe AI-schrijver die je kunt gebruiken om nieuwe inhoud te creëren. Bovendien stelt Elementor AI contextuele suggesties voor elk inhoudsgebied voor, om je AI-prompt te helpen verfijnen en je dichter bij resultaten te brengen die je snel op je website kunt gebruiken.

Verbeter de inhoud van je website

Verhoog de inhoud van je website met de AI-schrijver, markeer je tekst en klik op het AI-pictogram om je inhoud te optimaliseren, de stijl te veranderen en hoogwaardige, consistente berichten op je website te leveren om de identiteit van je merk te vestigen.

Vergroot je publiek door je website meertalig te maken

Vertaal de inhoud van je website naar 29 verschillende talen met de schrijver van Elementor AI. Op deze manier creëer je boeiende inhoud en vergroot je je bereik buiten je eigen moedertaal, zonder een externe tool te hoeven gebruiken of een vertaler in te huren.

Visualiseer AI-outputs op je website en maak de nodige aanpassingen

Plaats door Elementor AI gegenereerde inhoud direct op je website en zie hoe deze past bij de lay-out en stijl van je website. Maak indien nodig aanpassingen in enkele seconden, zoals het korter of langer maken van de tekst.

Ontwerp unieke en creatieve website-ontwerpen en ervaringen met de Code Assistant van Elementor AI

Laat je website opvallen door aangepaste CSS of HTML toe te voegen, zonder zelf een enkele regel code te hoeven schrijven. Gebruik de Code Assistant van Elementor AI om aangepaste CSS voor elk element te genereren. Elementor AI weet hoe CSS moet worden toegepast op de specifieke selectors van Elementor, zodat je deze niet hoeft aan te passen aan elk element.

Daarnaast kun je de HTML-widget toevoegen en de AI Code Assistant gebruiken om aangepaste CSS of HTML te creëren en deze overal op je website toe te voegen.

Meet de prestaties van je website met AI gegenereerde aangepaste code voor analyse

Gebruik de Code Assistant van Elementor AI om aangepaste code te genereren waarmee je aangepaste codesnippets kunt implementeren, zoals Google Analytics-code of Facebook Pixel-code om de impact van je landingspagina te meten.

Door het bouwen van een website met AI, specifiek met Elementor AI, kun je de kracht van AI benutten om je website-ontwikkelingsproces te verbeteren en te versnellen. Het is tijd om de toekomst van webontwikkeling te omarmen.

ChatGPT nog beter gebruiken? Probeer mijn gids!


Meer blog berichten